Translate

πρακτικός οδηγός έπιπλα από παλέτες

πρακτικός οδηγός έπιπλα από παλέτες
iwrite.gr

Πώς να κάνετε έπιπλα από παλέτες

Η δημιουργική εκδοτική ομάδα του iWrite.gr και η συγγραφέας -- "παλετοποιός" Μαρία Μπατσιούδη συνεργάστηκαν για την έκδοση ενός πρακτικού οδηγού (με οδηγίες βήμα προς βήμα!) με τίτλο "Έπιπλα από Παλέτες", ένα βιβλίο που κυκλοφορεί από τον Φεβρουάριο του 2014 για όλο το ελληνόφωνο αναγνωστικό κοινό σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Υπέροχος ταρατσόκηπος στη Θεσσαλονίκη

Πραγματικά σε αυτό το άρθρο αξίζει αναδημοσίευση χωρίς καμία προσθήκη η αλλαγή!!!



Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά από τις άλλες φορές. Δε θα σου δείξω κάποιον κήπο κάτω στο έδαφος. Ούτε  μερικές γλάστρες σε κάποιο μπαλκόνι. Ετοιμάσου, άδειασε τη σκέψη σου και κάτσε αναπαυτικά σε μία σεζλόνγκ. Διώξε τις  έγνοιες και μη σε μέλλει τίποτε. Γιατί σήμερα θα σου δείξω έναν κήπο ψηλά, πολύ ψηλά. Σε μία ταράτσα.
Και η σκέψη σου θα γεμίσει λουλούδια. Και το βλέμμα σου χρώματα.
Με πήρε τηλέφωνο μία ωραία πρωία ο κ.Θ.  που έχει την ταράτσα αυτή. "Παπίτσα, τρέχα! Έχουμε πάθει λουλούδια!" Έτρεξα, τι να έκανα; Με καλούσε το καθήκον.

Είχα ξαναπάει στην ταράτσα, πέρσι το φθινόπωρο, γιατί είχα γράψει για αυτή στον Ερασιτέχνη Κηπουρό. Αλλά πού να φανταζόμουν τώρα τι ήταν αυτό που με περίμενε; Έμεινα με το στόμα ανοιχτό, αλλά το έκλεισα γρήγορα για να μη χάψω κάνα μυγάκι. Να σημειώσουμε το πάρα πολύ σημαντικό: ο κ.Θ. φροντίζει μόνος του όοοοολα αυτό το αριστούργημα. Μόνος του! Ντιπ κατά ντιπ μόνος του! Άξιος κηπουρός!

Η σημερινή ανάρτηση είναι για να κάνεις ααααα και λάικ λάικ λάικ και να το στείλεις να το δουν  και εκατομμύρια φίλοι και κάτι ξαδέρφια στο χωριό που έχεις καιρό να τους δεις.

Είχα μετρήσει 44 διαφορετικά είδη στον ταρατσόκηπο αυτό! Ανάμεσά τους δέντρα, θάμνοι, κωνοφόρα, εσπεριδοειδή, κάκτοι και παχύφυτα, αναρριχώμενα, αρωματικά και λαχανικά. Και φυσικά άπειρες πόες. Ελιές, πικροδάφνη, βατομουριές, πλουμέριες, μπρουγκμάνσιες, βιγόνιες, μολόχες όοοοοολων των ειδών, κέρρια, κληματσίδες κτλ.

Δεν περιγράφω άλλο!


Ανθισμένη εξωτική πλουμέρια

Brugmansia με λευκό άνθος

Κέρρια γεμάτι λουλούδια κατακίτρινα

Μαυρομάτα με μικρό φυλλαράκι

Κληματσίδα με λευκά άνθη

Κλιματσίδα με ροζ άνθη

Πριν από ένα μήνα η λεμονιά είχε πάνω χίλια εφτακόσια λεμόνια

Μυστικό μονοπάτι ανάμεσα σε σουρφίνια - όχι φετινά, αλλά περσινά!

Έχωσα το ράμφος μου και μύρισα το μπουγαρίνι

Τίγκα στο κρεμαστό καμπανολούλουδο η μπρουγκμάνσια


Η εχεβέρια έχει ξεχειλίσει και έχει φτιάξει ο κηπουρός μας πεντακόσια νέα φυτάκια


Και από αυτό το αιώνιο έχει φτιάξει πάμπολλα φυτά και έχει χαρίσει μερικά και στο παπί


Κληματσίδα μοβ και κέστρο

Τεράστιες γαρδένιες φροντισμένες φουλ ανθίζουν σιγά σιγά


Πλήρης κάλυψη σε άνθη αυτή η μίνι μαυρομάτα. Δεν έχει φύλλα, πώς φωτοσυνθέτει;