Translate

πρακτικός οδηγός έπιπλα από παλέτες

πρακτικός οδηγός έπιπλα από παλέτες
iwrite.gr

Πώς να κάνετε έπιπλα από παλέτες

Η δημιουργική εκδοτική ομάδα του iWrite.gr και η συγγραφέας -- "παλετοποιός" Μαρία Μπατσιούδη συνεργάστηκαν για την έκδοση ενός πρακτικού οδηγού (με οδηγίες βήμα προς βήμα!) με τίτλο "Έπιπλα από Παλέτες", ένα βιβλίο που κυκλοφορεί από τον Φεβρουάριο του 2014 για όλο το ελληνόφωνο αναγνωστικό κοινό σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Προτάσεις διακόσμησης για το εξοχικό σας

Πρωτότυπες ιδέες για την καλοκαιρινή διακόσμηση του σπιτιού σας!! Εχουμε ήδη υποδεχθεί το καλοκαίρι, όχι μόνο στην καθημερινότητά μας, αλλά και στο σπίτι μας. Παρακάτω ακολουθούν έξυπνες και πολύ οικονομικές ιδέες για να διακοσμήσετε το εξοχικό σας σπίτι και να φέρετε στον χώρο σας τον αέρα και την αίσθηση της καλοκαιρινής φύσης...




Γυάλινα αντικείμενα, μεγάλα βάζα ή γυάλες διαφόρων σχημάτων και μεγεθών, καλάθια μικρά ή μεγάλα σε διάφορες πλέξεις, καθρέφτες, κεριά και βεβαίως βότσαλα, κοχύλια και άμμος θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε καλόγουστες κατασκευές για την καλοκαιρινή διακόσμηση του εξοχικού σας.
Στολίστε μια παλιά ξύλινη σκάλα με καλοκαιρινά αξεσουάρ, φαναράκια ή αναμνηστικά που έχετε συλλέξει από τα ταξίδια σας και στολίστε μ' αυτήν μια γωνιά του σπιτιού σας.
Μερικά φυσικά σφουγγάρια, κοχύλια, ναυτικά φανάρια και διάφορα καλάθια αρκούν για να κάνετε έναν χώρο να "μυρίζει θάλασσα".
Επίσης ένας ψάθινος δίσκος είναι χρήσιμος γιατί συγκεντρώνει μικροπράγματα που χρειάζεστε και διακοσμεί όμορφα το σημείο που θα τον τοποθετήσετε. Άλλωστε ψάθα, ξύλο και μπαμπού είναι υλικά που κυριαρχούν στην καλοκαιρινή διακόσμηση.
Μια πολύ ωραία ιδέα είναι κρεμάσετε σε έναν άδειο τοίχο του σπιτιού σας τα ψάθινα καπέλα σας.
Πάρτε ένα σωσίβιο, τυλίξτε το με υφάσματα και διακοσμήστε το με υλικά της θάλασσας, όπως ακριβώς βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία.
Γεμίστε μεγάλες γυάλες με άμμο και κοχύλια και μαζί άλλα καλοκαιρινά σύμβολα στολίστε μεγάλες επιφάνειες.
Κόψτε χαρτόνι, σχηματίζοντας τα αρχικά που θέλετε και κολλήστε πάνω του άμμο και κοχύλια.
Εκμεταλλευτείτε παλιούς καθρέφτες και μετατρέψτε τους σε πραγματικά έργα τέχνης, χρησιμοποιώντας κομμάτια ξύλου και κοχύλια ή ο,τιδήποτε άλλο συλλέξετε από την παραλία.
Χρησιμοποιήστε έναν μεγάλο δίσκο από την κουζίνα σας, περάστε του μια στρώση άμμο και κολλήστε πάνω του κοχύλια, γυαλόξυλα, πέτρες και πετραδάκια. Στη μέση τοποθετήστε ένα κερί και θα έχετε μια ωραία δημιουργία για το τραπέζι σας.
Μέσα σε καλάθια ή δοχεία βάλτε άμμο, διάσπαρτα κοχύλια και ρεσώ και φτιάξτε όμορφες συνθέσεις για την εξωτερική τραπεζαρία του σπιτιού σας.
Ζωγραφίστε απλές τάβλες ξύλου με καλοκαιρινές αποχρώσεις και κολλήστε πάνω τους κοράλλια. Κρεμάστε τέτοιου είδους, χειροποίητα κάδρα σε όλους τους τοίχους του σπιτιού. 
Κοχύλια σίγουρα μπορείτε να βρείτε άφθονα, σε συνδυασμό με λίγα κομμάτια σπάγγου, είναι πολύ εύκολα να φτιάξετε τις κατασκευές των φωτογραφιών και να διακοσμήσετε τόσο τους εσωτερικούς, όσο και τους εξωτερικούς σας χώρους.
Στερεώστε με σπάγγο ή κολλήστε κοχύλια πάνω στο στόμιο άχρηστων μπουκαλιών και μετατρέψτε τα σε ένα πρωτότυπο, καλοκαιρινό διακοσμητικό στοιχείο.


Τέλος, μια αυτοσχέδια αιώρα σίγουρα είναι ό,τι πρέπει για τις μεσημεριανές, τεμπέλικες ώρες του καλοκαιριού.
Μην ξεχάσετε να συμπληρώσετε τη διακόσμηση στο υπόλοιπο σπίτι με ελαφριά υφάσματα όπως λινά, βαμβακερά, μεταξωτά και γάζες σε ανοιχτές ή παστέλ αποχρώσεις.