Translate

πρακτικός οδηγός έπιπλα από παλέτες

πρακτικός οδηγός έπιπλα από παλέτες
iwrite.gr

Πώς να κάνετε έπιπλα από παλέτες

Η δημιουργική εκδοτική ομάδα του iWrite.gr και η συγγραφέας -- "παλετοποιός" Μαρία Μπατσιούδη συνεργάστηκαν για την έκδοση ενός πρακτικού οδηγού (με οδηγίες βήμα προς βήμα!) με τίτλο "Έπιπλα από Παλέτες", ένα βιβλίο που κυκλοφορεί από τον Φεβρουάριο του 2014 για όλο το ελληνόφωνο αναγνωστικό κοινό σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Ένας παλιός νερόμυλος μετετράπη σε μία υπέροχη εξοχική κατοικία



Οι αρχιτέκτονες και οι διακοσμητές του DMD Group ανέλαβαν να μετατρέψουν τον παλιό νερόμυλο Berwyn, χτισμένο τον 19ο αιώνα στην Βόρεια Ουαλία, σε μία κατοικία που θα στεγάσει ανθρώπους που θέλουν να βρίσκονται πραγματικά πολύ κοντά στη φύση. Προορισμένο για να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας μακριά από τους έντονους ρυθμούς της πόλης.
palios_neromulos_2
Το συγκεκριμένο project εστιάζει στην εξωτερική εικόνα του κτίσματος. Το καταπράσινο δάσος μέσα στο οποίο βρίσκεται ο νερόμυλος, αλλά και ο παραπόταμος του ποταμού Dee που κυλάει σχεδόν κάτω από το οίκημα, δημιουργούν ένα ειδυλλιακό τοπίο. Αυτή τη φυσική ομορφιά ήθελαν να διατηρήσουν και να προβάλλουν οι αρχιτέκτονες και έτσι δεν έκαναν μεγάλες παρεμβολές στο κτίσμα.
palios_neromulos_3
Τα δύο βασικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι η πέτρα και το ξύλο. Στο εσωτερικό οι τοίχοι είναι βαμμένοι σε λευκό χρώμα έτσι ώστε να δίνουν ένα πιο ρουστίκ αποτέλεσμα, ακολουθώντας λυτές γραμμές και χωρίς περιττά διακοσμητικά στοιχεία.
palios_neromulos_5
palios_neromulos_4
palios_neromulos_6
palios_neromulos_7
palios_neromulos_8
palios_neromulos_9 Πηγή: freshome