Translate

πρακτικός οδηγός έπιπλα από παλέτες

πρακτικός οδηγός έπιπλα από παλέτες
iwrite.gr

Πώς να κάνετε έπιπλα από παλέτες

Η δημιουργική εκδοτική ομάδα του iWrite.gr και η συγγραφέας -- "παλετοποιός" Μαρία Μπατσιούδη συνεργάστηκαν για την έκδοση ενός πρακτικού οδηγού (με οδηγίες βήμα προς βήμα!) με τίτλο "Έπιπλα από Παλέτες", ένα βιβλίο που κυκλοφορεί από τον Φεβρουάριο του 2014 για όλο το ελληνόφωνο αναγνωστικό κοινό σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Πράσινα έπιπλα από παλέτες

                  Τα Έπιπλα από παλέτες δεν είναι μόδα , είναι Άποψη!!

Η γοητεία  της κατασκευής επίπλων από παλέτες , πέρα από τη δημιουργική υπόσταση της ασχολίας μου , (δημιουργώ ιδιόχειρα έπιπλα λειτουργικά εξοικονομώντας χρήματα ) έγκειται και στην  μέριμνα για το περιβάλλον.

Ενδεικτικά θα σας αναφέρω πληροφορίες , σχετικά με την επαναχρησιμοποίηση παλετών...

Με βάση έρευνα του πανεπιστημίου στο Βέρμοντ το 40% της σκληρής ξυλείας που παράγεται στην Αμερική κάθε χρόνο χρησιμοποιείται για τη κατασκευή παλετών.
Κάθε χρόνο το 4,5 εκατομμύρια τόνοι  της ξυλείας αυτής, καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής και το ποσοστό που επαναχρησιμοποιείται , δεν αγγίζει ούτε το 1/3 (δεν ανακυκλώνεται συνεπώς σαπίζει).

Στο Mnv Creations και με τη συγγραφή του βιβλίου Έπιπλα από παλέτες ,
προτρέπω τους ενδιαφερόμενους να επαναχρησιμοποιήσετε τις παλέτες για τη κατασκευή επίπλων και διακοσμητικών , εξοικονομώντας χρήματα συνάμα φροντίζετε το περιβάλλον!!


Αυτή τη φιλοσοφία μου θα μοιραστώ με το κοινό στο 4ο Green party του Δήμου Θεσσαλονίκης το Σάββατο 7 Ιουνίου στις 19:30 , στο πάρκο πεδίο του άρεως (έναντι Ερτ3) και στα πλαίσια της πράσινης γιορτής θα παρουσιάσουμε με τον εκδοτικό οίκο iwrite , τη φιλοσοφία του πρακτικού οδηγού με ένα εργαστήρι κατασκευής ώστε να γίνει αντιληπτή η ιδιαιτερότητα της κατασκευής από το κοινό!!


Όσοι αγάπατε την εναλλακτική και οικολογική ιδιόχειρη κατασκευή θα είναι τιμή μας να σας έχουμε κοντά μας!!


Η συγγραφέας - κατασκευάστρια

Μπατσιούδη Μαρία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου