Είχα χάσει για τουλάχιστον 2 χρόνια την αγαπημένη μου συνταγή για προφιτερόλ.Τώρα που τη βρήκα δε θα μπορούσα παρά να τη μοιραστώ μαζί σας...
Η ιδιαιτερότητα που έχει αυτή η συνταγή είναι πως αντί για σού στη βάση του έχει μπισκότα.
τι χρειαζόμαστε
1 πακέτο μπισκότα μιράντα
σαντιγύ για το γαρνίρισμα
1 λίτρο γάλα
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
2 κρόκους
2 φλυτζανάκια του καφέ νισεστέ
2 φλυτζανάκια του καφέ κακάο
125 γρ. βούτυρο αγνό
Διαδικασία
Σπάω σε κομμάτια τα μπισκότα και τα βάζω στα μπολάκια.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζω το γάλα και τη ζάχαρη.
Σε ένα ποτήρι νερό έχω διαλύσει τους κρόκους και στο άλλο ποτήρι νερό διαλύω το νισεστέ.
Μόλις ζεσταθεί καλά το μείγμα στο κατσαρολάκι ρίχνω τα ποτήρια με το κρόκο και το νισεστέ και ανακατεύω διαρκώς για να μη σβωλιάσει.
Προσθέτω το βούτυρο και συνεχίζω να ανακατεύω μέχρι να γίνει κρέμα.
Το μοιράζω στα μπολάκια και πρίν σερβίρω γαρνίρω τη σαντυγί.
Το προφιτερόλ το λατρεύω αυτή είναι η αγαπημένη μου συνταγή και χαίρομαι πολύ που τη μοιράζομαι μαζί σας.για όσους το κάνετε καλή επιτυχία!!!!
Η ιδιαιτερότητα που έχει αυτή η συνταγή είναι πως αντί για σού στη βάση του έχει μπισκότα.
τι χρειαζόμαστε
1 πακέτο μπισκότα μιράντα
σαντιγύ για το γαρνίρισμα
1 λίτρο γάλα
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
2 κρόκους
2 φλυτζανάκια του καφέ νισεστέ
2 φλυτζανάκια του καφέ κακάο
125 γρ. βούτυρο αγνό
Διαδικασία
Σπάω σε κομμάτια τα μπισκότα και τα βάζω στα μπολάκια.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζω το γάλα και τη ζάχαρη.
Σε ένα ποτήρι νερό έχω διαλύσει τους κρόκους και στο άλλο ποτήρι νερό διαλύω το νισεστέ.
Μόλις ζεσταθεί καλά το μείγμα στο κατσαρολάκι ρίχνω τα ποτήρια με το κρόκο και το νισεστέ και ανακατεύω διαρκώς για να μη σβωλιάσει.
Προσθέτω το βούτυρο και συνεχίζω να ανακατεύω μέχρι να γίνει κρέμα.
Το μοιράζω στα μπολάκια και πρίν σερβίρω γαρνίρω τη σαντυγί.
Το προφιτερόλ το λατρεύω αυτή είναι η αγαπημένη μου συνταγή και χαίρομαι πολύ που τη μοιράζομαι μαζί σας.για όσους το κάνετε καλή επιτυχία!!!!