Translate

πρακτικός οδηγός έπιπλα από παλέτες

πρακτικός οδηγός έπιπλα από παλέτες
iwrite.gr

Πώς να κάνετε έπιπλα από παλέτες

Η δημιουργική εκδοτική ομάδα του iWrite.gr και η συγγραφέας -- "παλετοποιός" Μαρία Μπατσιούδη συνεργάστηκαν για την έκδοση ενός πρακτικού οδηγού (με οδηγίες βήμα προς βήμα!) με τίτλο "Έπιπλα από Παλέτες", ένα βιβλίο που κυκλοφορεί από τον Φεβρουάριο του 2014 για όλο το ελληνόφωνο αναγνωστικό κοινό σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Αναπαλαίωση & ανακύκλωση Πριν / μετά

Πώς γίνεται

Πρώτα περιποιηθείτε τη βαλίτσα, αφαιρώντας τυχόν σκουριά από μεταλλικά τμήματα και καθαρίζοντάς τη καλά με νωπό πανί. Αφού στεγνώσει, βάψτε όλη την επιφάνειά της με λευκό υπόστρωμα μπογιάς (αστάρι γενικής χρήσης) και αφήστε να στεγνώσει όλο το βράδυ. Στη συνέχεια, βάψτε στο χρώμα που θέλετε κάποια σημεία που ξεχωρίζουν (όπως εδώ τις ξύλινες λωρίδες σε λευκό), εφαρμόζοντας 2 ή και 3 στρώσεις μπογιάς. Κόψτε σε μεγάλα κομμάτια μία χάρτινη ταπετσαρία σε στιλ Toile de Jouy και ξεκινήστε τη διαδικασία του ντεκουπάζ, χρησιμοποιώντας ειδική κόλλα. Εφαρμόστε ένα στρώμα μπογιάς σε ένα τμήμα της βαλίτσας, κολλήστε προσεκτικά ένα χαρτί και περάστε από πάνω με πινέλο άλλο ένα στρώμα κόλλας. Με ένα μαλακό ρολό, στρώνετε τα κομμάτια που κολλάτε. Συνεχίστε έτσι, ώσπου να καλύψετε όλη τη βαλίτσα και περάστε σε όλη την επιφάνεια ένα τελικό στρώμα της ειδικής κόλλας. Μόλις η κόλλα στεγνώσει, τρίψτε τη βαλίτσα με ψιλό γυαλόχαρτο για ένα πιο μαλακό φινίρισμα. Προσεκτικά κόψτε με κοπίδι τυχόν χαρτιά που προεξέχουν.



Info

To Toile de Jouy έγινε μόδα στη Γαλλία του 18ου αιώνα. Πρόκειται για λινό ύφασμα, κυρίως λευκό ή υπόλευκο, με επαναλαμβανόμενα μοτίβα που απεικονίζουν σκηνές της εξοχής ή ρομαντικές στιγμές φλερτ. Το συναντάμε και σε ταπετσαρίες τοίχου, διακοσμητικά αντικείμενα, χαρτοπετσέτες κ.αλ.

πηγή